tørretumbler lugter surt

Tørretumbler

Det kan være rigtig rart at have en tørretumbler. Måske som ekstra backup til tørresnoren, måske fordi der ikke er mulighed for at tørre tøj på anden vis. tørretumbler lugter surt

Du kan finde tørretumbler lugter surt her

Find tørretumbler lugter surt her

 

Tørretumbler

En tørretumbler er et must for mange, hvad end det er til den store familie eller fordi lejligheden ikke giver plads til tørrestativ. Der er nogle ting, der er gode at overveje, når du skal til at kigge efter en tørretumbler.

Hvad slags tørretumbler, skal jeg bruge?

Der er to forskellige slags tørretumblere, aftræk og kondens.
Aftrækstørretumbleren skal have et aftræk ud til det fri. Vandet fra tøjet og varmen fra processen kommer ud her.
Det er typisk i huse, man bruger denne type maskine, men nogle lejligheder har også plads til dem.

Hvis man ikke har, eller har mulighed for at installere, et aftræk, kan man bruge en kondenstørretumbler. Den opsamler vandet fra tøjet i en beholder, der skal tømmes efter hver vask. Det kan også være muligt at få en slange til maskinen, der kan føres til et afløb, ligesom man typisk gør med vaskemaskiner. En del af varmen udledes til luften, kondenstørretumbleren må derfor ikke stå i for lille et rum og skal helst have rimelig mulighed for udluftning.

Overvej også, om du skal bruge en kombimaskine. Altså en maskine hvor vask og tørring foregår i samme maskine. Så kan det hele være færdigt, når man kommer hjem fra arbejde!

Kapacitet

Når du har fundet ud af, hvad type tørretumbler du skal have, kan du begynde at se på kapaciteten. Grundreglen er: jo mere tøj, jo større maskine.
Men tænk over, om maskinen skal bruges primært, eller om I også har tørresnor. Og overvej, hvor meget af dit tøj, der egentlig kan tåle at komme i tørretumbleren. Har du meget uld, silke og lignende, der ikke tåler tørring i maskine, skal du måske ikke have så stor en maskine som ellers.
Tørretumbleres kapacitet er opgjort i hvor mange kilo tøj, de kan tørre af gangen. De små maskiner på 3-5 kilo passer typisk til et par voksne. De store på 10-12 kilo er til de store familier med mere end 3 børn eller hvis man har ekstra ordinært tørrebehov, som en krævende hobby.

Design

Der er mange forskellige designs i tørretumblere – og så alligevel ikke. Den primære forskel er, hvorvidt man vil have låge med eller uden rude. Hverken Smeg eller nogen af de andre mærker, har designet noget unikt og spændende. Heldigvis står tørretumbleren ofte blot i bryggers eller lignende.

Forbrug

Energiforbruget kan være svært at overskue, men bør dog som minimum skeles til. Aftrækstørretumbleren er ofte mere effektiv end kondenstørretumbleren. Sidstnævnte har dog ofte et lavere forbrug af strøm.